Zarar telafi edildi: Tesla hisselerinde yüzde 27 artış

Tesla, Çin’de düşen talep nedeniyle Model Y’nin üretimini önemli ölçüde azalttı. Ayrıca şirket, düşük satışlar nedeniyle iş gücünü yavaş yavaş azaltıyor.

Yıla kötü bir başlangıç yapan Tesla’da yüzler güldü. Hızlı bir yükseliş yakalayan Tesla hisseleri, 2023’teki kayıplarını telafi etti.

Tesla hisseleri, cuma gününü yüzde 27’lik artış ile 251,55 dolardan kapattı. Geçen yılı 248,48 dolardan kapatan hisseler, nisan ayında ise 138,80 dolara kadar gerilemişti.

Tesla teslimat sonuçlarını açıkladı

Yaşanan son yükselişte, şirketin ikinci çeyrek teslimat sonuçlarını açıklaması etkili oldu.

Teslimatlar her ne kadar geçen seneye göre yüzde 4,8 düşüş gösterse de düşüş, ilk çeyrekteki kayıptan daha azdı.

Yatırımcılar için ikinci yarıya dair umutlar yeşerdi. Nisan ayında ise şirketin hisseleri 52 haftalık en düşük seviyeye kadar gerilemişti.

İlk çeyrekteki kötü giden satış performansı, şirketin yaptığı işten çıkarmalar, Teksas fabrikasında üretilecek düşük maliyetli otomobil planlarının iptal edilmesi bu düşüşü tetikledi.

Tesla, 23 Temmuz’da kapanışın ardından ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıklayacak.

Tesla’nın çeyrek sonuçları

Tesla’nın resmi rakamlarına göre elektrikli otomobil üreticisi, 2024’ün ikinci çeyreğinde toplam 410 bin 831 adet araç üretimi gerçekleştirdi.

Bu üretimin 386 bin 576 adetlik bölümünü Model 3 ve Model Y oluştururken, 24 bin 255 adetlik kısmını ise Model S,X, Cybertruck ve diğerleri oluşturdu.

Tesla, bu çeyrekte 443 bin 956 adet araç teslim etti. Teslimatların 422 bin 405 adetlik kısmını Model 3/Y, 21 bin 551 adetlik kısmını Model S,X ve diğerleri karşıladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir