Putin’in saldırıları artıracağını söylemesinin ardından Ukrayna yeniden vuruldu

T24 Dış Haberler

Vladimir Putin’in saldırıları yoğunlaştıracağını söylemesinin ardından Rus füzeleri Ukrayna’nın en büyük şehirlerini vurdu, dört kişi öldü ve düzinelerce kişi yaralandı. Kuzeydoğudaki Kharkiv kentinde de 44 yaralı var. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klitschko, Rusya’nın saldırıları sonucu çok sayıda apartmanın isabet aldığını ve iki ölüm daha bildirildiğini söyledi.

Rusya geçen hafta sonlarında savaşın en büyük hava bombardımanını başlattı ve 39 kişi hayatını kaybetti. Ukrayna güçleri, Rusya’nın sınır kenti Belgorod’a düzenlediği saldırıda en az 25 kişinin ölümüne, 100’den fazla kişinin de yaralanmasına karşılık verdiğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırının karşılıksız kalmayacağını söylerken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yalnızca Pazar gününden bu yana Moskova’nın 170 insansız hava aracı ve düzinelerce füze ateşlediğini söyledi. Ukrayna hava kuvvetleri yaptığı açıklamada, Rusya tarafından fırlatılan 35 insansız hava aracının düşürüldüğünü söyledi. Rus stratejik bombardıman uçakları daha sonra drone saldırılarını başka saldırılarla sürdürdü.

Ukrayna silahlı kuvvetleri, insansız hava aracı saldırılarının ardından, geçen Cuma günkü saldırının tekrarında denizden ve havadan çeşitli türlerde 99 füzenin ateşlendiğini, 72 seyir ve süpersonik füzenin imha edildiğini söyledi. Polonya, bir Rus füzesi olduğu tahmin edilen, tanımlanamayan bir nesnenin, Ukrayna’ya dönmeden önce birkaç dakika boyunca Polonya hava sahasına girdiğini açıkladı. 

Kievli yetkililer, Rusya’nın saldırılarından kaynaklanan enkazın yüksek apartmanlara, depolara ve süpermarketlere çarptığını ve yaşlı bir kadının aldığı ağır yaralardan sonra hayatını kaybettiğini açıkladı. Başkentin birçok bölgesinde elektrik ve su kesintileri yaşandı, bir bölgede ise doğalgaz boru hatları hasar gördü. Kharkiv bölge valisi Oleh Syniehubov, şehrin merkezinin vurulduğunu ve hava kuvvetlerinin yeni saldırılara hazırlandığını söyledi. Ukrayna’nın güneyindeki Mykolaiv belediye başkanı, hava savunmasının şehirdeki insansız hava araçlarını düşürdüğünü ve enkazın yangına yol açtığını söyledi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir