Özgür Özel’den Erdoğan’a ‘bakan’ tepkisi: Acziyeti gösteriyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim süreinde bakanların AKP için oy istemesini değerlendirdi. ”Bu, Erdoğan’ın yeni rejiminin çuvalladığını gösteren bir itiraf” diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü;

“YENİ TASARIMDAN MEMNUN OLMADIĞINI GÖSTERİYOR”

*Mehmet Uçum, bu tek kişilik hükümet sistemi dediğimiz sistemi anlatırken bakanların siyasi değil, bürokrat olacaklarını; siyaseti Erdoğan’ın ve partinin yapacağını söylüyordu. Şimdi bütün bakanları sahaya indirmek, yeni tasarımdan onların da memnun olmadığını gösteriyor.

*Ama sonuçta bu bakanların sahada etkili olmaları da çok güç. Çünkü halktan oy almış, Meclis’ten güven oyu almış, yetki almış kişiler değil; Erdoğan’ın dolma kaleminin mürekkebi onlar. Bir gün atıyor, bir gün azlediyor.

DIŞİŞLERİ VE İÇİŞLERİ BAKANINA DİKKAT ÇEKTİ

*İçlerinde iki bakan ise kamuoyu tarafından daha çok bilinen bakanlar. Birisi MİT Müsteşarlığı gibi çok mahrem bir görevden geliyor (zaten doğru değil bir MİT Müşteşarının bakan haline getirilmesi).

*Diğeri de İçişleri Bakanlığı gibi polisin, emniyetin, jandarmanın bağlı olduğu, hepimizin güvenliğinden sorumlu olduğu bir bakan.

*Bu bakanlar, eskiden seçim döneminde zaten yasaklı olurlardı, yerlerine tarafsızlar atanırdı. Şimdi bu bakanlardan medet umuyorlar. Bu da içinde bulundukları acziyeti gösteriyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir