Alone in the Dark Remake yapımcısı Pieces Interactive kepenkleri kapattı!

Embracer Group, bir stüdyosunu daha kapattı. Bu kez, yakın zamanda Alone in the Dark’ın yeniden yapımını gerçekleştiren Pieces Interactive’in kapılarını kapattı.

Pieces Interactive’in X hesabında paylaşılan bir görselde “Pieces Interactive 2007 – 2024. Bizimle oynadığınız için teşekkürler.” ifadesi yer alıyor. Pieces’in web sitesinin ana sayfasında ise geliştiricinin son 17 yılda 10’dan fazla başlık yayınladığı belirtiliyor. Ayrıca, diğer projelerde destek stüdyosu olarak da görev yapmış.

Embracer, Pieces Interactive’i 2017 yılında satın almış ve THQ Nordic yayınevi altında konumlandırmıştı. Nisan ayında, Pieces’in Alone in the Dark’ı piyasaya sürdükten birkaç hafta sonra bazı çalışanlarını işten çıkardığı bildirilmişti.

Pieces’in kapanışı, Embracer’ın bir yıl önce 2 milyar dolarlık önerilen yatırımın çökmesinin ardından yeniden yapılandırma sürecini tamamladığını duyurmasından birkaç hafta sonra geldi. Şirket, TimeSplitters geliştiricisi Free Radical Design ve Volition (Saints Row) gibi birkaç stüdyoyu kapatmış ve 2023’ün ikinci yarısında yaklaşık 1.400 çalışanını işten çıkarmıştı. Embracer ayrıca Saber Interactive ve Gearbox Entertainment’ın büyük bölümlerini satarak birkaç stüdyoyu elden çıkardı.

Bu arada, başka bir stüdyo daha kapılarını kapatıyor. Galvanic Games’in kurucusu Patrick Morgan, şirketin kapandığını açıkladı. Morgan, Galvanic’in son oyunu Wizard with a Gun’un satışlarının stüdyoyu sürdürecek kadar güçlü olmadığını belirtti.

2024 yılı itibarıyla oyun endüstrisindeki işten çıkarmaların sayısının 10.800 civarında olduğu tahmin ediliyor. Bu rakam, 2023 yılının tamamındaki 10.500 işten çıkarmayı şimdiden geçmiş durumda ve yılın henüz yarısına gelmiş değiliz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir