4 öğretmenin tacizle suçladığı müdür başka okula tayin edildi

İSTANBUL – Geçmişte AK Parti’den Sivas milletvekili aday adayı olan Ankara Sincan Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Müdürü N.A. okulda görevli 4 öğretmen tarafından taciz suçlamasıyla önce Milli Eğitim Bakanlığı’na şikayet edildi, sonra hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Gazete Duvar’ın haberinin ardından çok sayıda veli Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü arayarak N.A’nın okuldan uzaklaştırılmasını istedi. İki gün boyunca okula gitmeyen N.A., kendi isteğiyle başka bir okula tayin edildi.

İKİ SORUŞTURMADA DA İŞLEM YAPILMADI

Lise müdürü N.A.’nın öğretmenleri odasına çağırarak hakaret ettiği, bazı öğretmenleri ise taciz ettiği ileri sürüldü. Okulda görevli 4 öğretmen N.A.’yı mobbing ve cinsem taciz gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı’na şikayet etti. Öğretmenler Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda da bulundu.

Daha önce milletvekili aday adayı olan N.A., iddiaya göre bu şikayetler sonrasında eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’le hemşehri olduğunu belirterek kimsenin kendisine bir şey yapamayacağını söyledi.

Şikayetlerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, inceleme yapması için müfettiş görevlendirdi. Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan raporda “N.A. hakkında herhangi bir işlem tayinine gerek olmadığına karar verildi” ifadesi kullanıldı. Savcılık ise benzer bir karar alırken, ‘cinsel organı düzeltme’ eyleminin gerekçesi ‘kaşınma ve refleks’ olarak değerlendirildi.

VELİLERDEN TEPKİ

Taciz olayın duyulmasının ardından çok sayıda veli, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü arayarak okul müdürü N.A.’nın görevden alınmasını ve okuldan uzaklaştırılmasını istedi. Olası tepkilere karşı iki gün boyunca okula gitmeyen okul müdürü N.A., tayinini istedi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, tayin talebi kabul edilen N.A., 12 Temmuz’da Ankara’da bulunan başka bir okula yine müdür olarak görevlendirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir